Honden opleiding

Honden opleiding volgen? Het is de beste manier om het gedrag van de dieren beter te begrijpen. Je wordt gedragsdeskundige, waarmee je een stap verder gaat dan trainer alleen. Vanuit ons HWIB Keurmerk zorgen we ervoor dat we je opleiden tot hondengedragsdeskundige. Dat betekent dat je de honden kunt trainen én dat je beter begrijpt waar het gedrag vandaan komt.

Zodra je het gedrag van de honden goed kunt doorgronden snap je ook de hondeneigenaren en hun keuzes vaak beter. Dat helpt je om voor hen een stabiele basis te leggen, waarop ze zelf verder kunnen bouwen. Als hondengedragsdeskundige met onze honden opleiding achter de rug ben je dus goed in staat om je eigen praktijk op te zetten. Zo kun je zoveel mogelijk andere honden opleiden, samen met hun baasjes. 

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Tijdens de opleiding tot hondengedragsdeskundige leer je het gedrag van de honden beter te begrijpen. We beperken ons niet tot bepaalde honden en rassen, maar laten je zien hoe verschillend en gevarieerd het kan zijn. Aan de hand van een aantal belangrijke inzichten ontdek je wat de honden motiveert en waarom ze bepaald gedrag vertonen.

Zodra je dit beter kunt herkennen wordt het makkelijker om het gedrag vervolgens te sturen. We leren je het gedrag te herkennen, dat aan te passen als het nodig is en op die manier goed gedrag aan te leren. Bovendien krijg je handige tools mee, die je kunt gebruiken om het ook de hondeneigenaren makkelijker te maken. Jij zorgt ervoor dat zij hun hond beter onder controle blijven houden, zodat het voor beiden een win-win situatie is.

Voordelen

Wil je meer weten over onze HWIB Keurmerk opleiding hondengedrag? We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij:

 • 1-op-1 privétraining
  De honden opleiding volg je bij ons niet in een grote groep of met allerlei anderen om je heen. In plaats daarvan bieden we je 1-op-1 privétraining. Zo hebben we alle aandacht voor jou en voor hoe je met de honden omgaat. 
 • Intensieve praktijklessen
  De praktijklessen gebruiken we om meteen toe te passen wat je hebt geleerd uit de theorie. Dat doen we zo intensief mogelijk, zodat je veel leert en het daarna kunt gebruiken in tal van verschillende situaties. 
 • Volop tijd om vragen te stellen
  Je krijgt altijd ruim de tijd om vragen te stellen, over alles wat je van ons zou willen weten. We nemen uitgebreid de tijd voor je, bijvoorbeeld als we merken dat je iets lastig vindt en er meer aandacht voor nodig hebt. 
 • Mogelijkheid tot meerdere lessen op 1 dag
  Wil je sneller vooruit tijdens de honden opleiding? Je hebt de mogelijkheid om meerdere lessen op 1 dag te volgen. Zo weet je zeker dat je er in die tijd het maximale uit zal halen. 
 • Ook in het weekend beschikbaar
  We zijn natuurlijk ook gewoon in het weekend beschikbaar, als dat je beter uitkomt. Zo bieden we de trainingen en honden opleiding graag flexibel aan. 

Begin voor jezelf

Na de honden opleiding ben je gedragsdeskundige. Je begrijpt het gedrag van honden, herkent wat er wellicht aan de hand is of ziet de motivaties die een rol spelen. Dat helpt je bovendien om het gedrag te sturen, op het moment dat dit nodig is.

Daarnaast helpen we je graag met ons businesstraject. Zo zorgen we er vanuit het HWIB Keurmerk voor dat je de kans hebt om voor jezelf te beginnen. We ondersteunen je waar dat nodig is, om het meteen goed te doen en zoveel mogelijk cliënten goed te kunnen helpen. 

 

Honden opleiding

Zoek je een honden opleiding en eigenlijk meer dan dat? Wij leiden je op tot hondengedragsdeskundige. Dat betekent dat jij de expert bent, zowel in het gedrag van de hond als dat van de hondeneigenaar. Je zorgt bij beiden voor een stabiele basis, waaraan ze allebei ontzettend veel zullen hebben.

Vragen?

Onze hondengedragsdeskundige Eddy Eelsing helpt je graag verder!