Ons keurmerk

Waarom zou je ervoor kiezen om je aan te sluiten bij ons keurmerk?

In mijn werk als hondengedragsdeskundige en coach werk ik heel veel met hondeneigenaren die in het verleden al eens zijn geholpen door andere hondengedragsdeskundigen of therapeuten.
Wat ik dan ook vaak voorbij heb horen komen is dat mensen:

– Weg werden gestuurd omdat ze een hond van een bepaald ras hadden waar de betreffende hondengedragsdeskundige niet mee wilde werken.

– Weg werden gestuurd omdat ze de groep verstoorden.

– Dat hondentrainers teveel aandacht gaven aan de baasjes en honden die het goed deden.

– Mensen niet het gevoel kregen echt verder geholpen te kunnen worden.

– Mensen soms wel een jaar in training waren, maar desondanks niet met het probleemgedrag bezig zijn geweest.

Hierin maakt het HWIB Keurmerk een groot verschil. Bij dit keurmerk zitten hondengedragsdeskundigen aangesloten die hun service zo hebben ingedeeld, dat ze mens en dier daadwerkelijk verder helpen. Dit geeft ons in de eerste plaatst tevreden klanten. Daarnaast zorgt dit voor een stuk positieve reclame en daarmee ook buiten Google om voor meer klanten.
De service staat voorop en er wordt voor de volle 100% gewerkt aan een oplossing voor het probleemgedrag waar mensen tegenaan lopen met hun honden.

Niet iedere hondengedragsdeskundige kan zomaar lid worden van het HWIB keurmerk. Vooraf vindt er een selectieprocedure plaats. Let wel, we geven je zeker de kansen om aan bepaalde punten te werken om wellicht alsnog uw bedrijf te kunnen aansluiten bij ons keurmerk. Immers niet iedereen leert even snel.
We kijken bijvoorbeeld naar:

– Ben je geschikt als individu?

– Er word meegekeken tijdens consulten/trajecten, ook onverwachts zodat zenuwachtig worden niet nodig is en de authenticiteit gewaarborgd blijft. Let wel: fouten maken mag! Daar leren mensen van en dat is immers het doel van de training.

– Servicegerichtheid naar zowel mens als hond.

– De leden van het keurmerk worden maandelijks bijgeschoold in het helpen van mens en hond.

Wanneer je nog geen diploma hebt als hondengedragsdeskundige leiden we jou op met onze opleiding hondengedragsdeskundige.

Verschillende manieren van werken met honden


Tevens staan we open voor verschillende opvoedmethodes, mits deze hun werking al hebben bewezen in combinatie met de betreffende hondengedragsdeskundige.
We denken dus niet in ”hokjes” maar willen wel daadwerkelijke resultaten. Op deze manier zetten we een krachtig Keurmerk neer. Hiermee weten klanten zeker dat wanneer een hondengedragsdeskundige dit HWIB Keurmerklogo draagt, de klant ook daadwerkelijk goed geholpen wordt.
Dus eisen als het handhaven van één bepaalde opvoedmethode, alleen hoog opgeleiden of een x aantal mensen in dienst hebben, heeft voor ons geen waarde. De praktijk heeft voldoende bewezen hierdoor tekortgeschoten te zijn richting de cliënt.
Wil jij meer informatie over ons keurmerk? Vraag gerust een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Vragen?

Onze hondengedragsdeskundige Eddy Eelsing helpt je graag verder!