Vacature honden

Zoek jij een Vacature om met honden te werken? Veel mensen zijn er naar op zoek. Ook zijn er steeds meer vacatures te vinden met dieren in het algemeen. Maar wat houdt dit nou precies in?


Helaas zijn er maar weinig vacatures beschikbaar van bedrijven waar jij echt veel met honden kunt gaan werken. Fulltime banen waarbij het werken met honden de voornaamste taak is bestaan er dan ook weinig. Vaak als het gaat om vacatures met honden kom je uit op:

  • Trainen en opleiden van hulphonden;
  • Het worden van vrijwillig hondentrainer bij een hondenschool;
  • Ondersteunen bij een dierenpraktijk.

Een betaalde baan vinden waar werken met dieren, en dan specifiek honden, voorop staat is niet makkelijk te vinden.

Vergeet de vacatures

Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om te werken met honden, door te starten als zelfstandig ondernemer. Naast dat je dan de hele dag door met honden werkt zijn er ook andere voordelen. Dan moet je zoal denken aan:

  • Vrijheid om je eigen bedrijfsvoering te bepalen;
  • De vrijheid om zelf te bepalen wanneer je werkt en hoeveel;
  • De vrijheid om te bepalen welke methodes jij gebruikt;
  • De vrijheid om te bepalen waar en op welke manier jij werkt;
  • Klanten aan te trekken die jij graag wilt helpen;

Vreemd is het dan ook zeker niet dat steeds meer hondenliefhebbers er voor kiezen om van hun passie hun werk te maken. Werken met honden kan door bijvoorbeeld een trimsalon te beginnen of door te starten als een hondengedragsdeskundige. Uiteraard zijn er nog veel meer opties wanneer het gaat om werken met honden. Nu je weet dat vacatures met honden vrij weinig voorkomen en dat werken als zelfstandig ondernemer veel voordelen kent overweeg je wellicht de keuze om als zelfstandige te werken. Wanneer je een vaste baan vindt gaat het vaak om werkzaamheden met honden, zoals bij een hondenpension of in een dierenwinkel. Er komen dan alleen vaak ook andere dieren om de hoek kijken, of de voornaamste taak is niet het omgaan met honden.

Wanneer jij op zoekt bent naar vacatures met honden is het dus belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je belangrijk vindt en wat je precies wilt doen. Dit zorgt ervoor dat jouw zoektocht simpeler is. Hoe duidelijker je weet wat je wilt, hoe beter jij je zoektocht kan starten. Kijk daarom goed naar waar jouw passie ligt. Stel jezelf dan ook de vraag: waar word ik nou écht blij van? Een passie is niet iets wat je wel leuk vindt. Nee. Maar echt iets wat jij ontzettend leuk vindt. Iets waar jij elke dag met een glimlach voor uit jouw bed stapt. Dit voel je bijvoorbeeld terug in jouw lichaam wanneer je aan jouw passie denkt. Het gevoel is vaak te kenmerken door een blij en gemotiveerd gevoel. Je wilt direct weer aan de slag! Vaak gaat dat gecombineerd met onrust en en vreugde tegelijk.

Wanneer je weet dat werken met honden écht jouw passie is, dan is het tijd voor de volgende stap. Kijken naar de vacatures met honden. Zijn er loondienst mogelijkheden? Dan is het belangrijk je hierin te verdiepen en te kijken of de vacature past bij de passie die je hebt. Klopt de vacature met de passie? Onderneem gelijk actie! Klopt het niet? Kijk dan gerust verder.

Je passie volgen

Merk je dat een baan in loondienst eigenlijk maar moeilijk aansluit bij de passie die je hebt? Dan zou je een eigen bedrijf kunnen overwegen. Vraag eens om je heen aan kennissen, vrienden en familie wat ze hiervan vinden. Vinden ze het bij je passen om een eigen bedrijf te beginnen in de hondenbranche? De reacties die wij vaak horen van onze ondernemers die wij helpen is, dat familie en vrienden het echt vinden passen bij de persoon. Soms kan dat net de extra energie geven die jij nodig hebt om de juiste keuze te maken.

Vacature honden

Wij van HWIB Keurmerk kunnen je helpen wanneer jij wilt werken in de hondenbranche! Wij begeleiden en coachen ondernemers in de hondenbranche met het opzetten en laten groeien van hun bedrijf. Met name hondengedragsdeskundigen helpen wij met het businesstraject wat wij hiervoor in het leven hebben geroepen. Steeds meer ondernemers weten ons dan ook te vinden en mogen wij helpen met het groeien van hun eigen bedrijf.

Heb jij nog geen eigen bedrijf? Ook dan helpen wij jou! Al meerdere mensen die zijn begonnen in de hondenbranche hebben wij mogen helpen met het opzetten en laten groeien van hun bedrijf. Dat doen wij door een opleiding aan te bieden tot hondengedragsdeskundige én hun te helpen met het opstarten en groeien van hun bedrijf! Een goed fulltime inkomen uit je bedrijf halen is dan ook prima te realiseren met ons business traject.

Alles begint met en vanuit een passie. Heb jij een passie om te werken met honden, gebruik die passie dan als drive! Deze drive gaat jou helpen om van je passie je werk te maken. Of dat nou gaat om het wisselen van baan of het opzetten en opschalen van jouw eigen bedrijf in de hondenbranche. Er is niets leukers dan de hele dag bezig zijn met je passie. Want met je passie bezig zijn voelt niet als werken. Toch? Ben jij benieuwd of wij jou ook verder kunnen helpen? Met bijvoorbeeld ons businesstraject? 
Ga je zoeken naar die schaarse vacature met honden of neem je het heft in eigen hand?

Vragen?

Onze hondengedragsdeskundige Eddy Eelsing helpt je graag verder!