Voor jezelf beginnen als hondengedragsdeskundige

Als je eenmaal de stap hebt gemaakt om voor jezelf te beginnen als hondengedragsdeskundige, dan wordt het voor veel mensen spannend!

Waarom wil jij voor jezelf beginnen als hondengedragsdeskundige? Heb je een passie voor honden? Trekt het zelfstandig ondernemerschap jou of zie je hier ook nog wel een tegenop?

Wij bieden zowel een opleiding hondengedragsdeskundige aan als een businesstraject waarbij wij jou ondersteunen als je voor jezelf wil beginnen als hondengedragsdeskundige. 

Opleiding hondengedragsdeskundige

Wanneer je wilt gaan werken met honden, dan is een goede opleiding natuurlijk belangrijk.
Nu zijn er diverse opleiders met daarbij verschillende methodes.
Wat we met andere opleiders gemeen hebben is dat we mensen zo goed mogelijk willen opleiden.
Waar wij ons dan ook uniek in maken is, dat wij een praktijkgerichte opleiding hebben, die ook nog eens 1 op 1 is met je docent.
Daarbij zitten erbij ons geen maanden tussen verschillende lesdagen en is zelfs in het weekend lessen mogelijk.
Er is eveneens de mogelijkheid meerdere lessen op 1 dag te volgen of meerdere lesdagen achter elkaar te volgen.
Dit betekent dat de opleiding dan ook korter is dan de meeste opleidingen.
Onze opleiding is dan ook al te behalen in gemiddeld 7 maanden. Het is wat dat betreft dus een korte opleiding vergeleken met andere opleiders.
Alleen de waarde blijft hoog en de intensiteit van de lessen ook!

Vrijheid

Als zelfstandig werkende hondengedragsdeskundige zul je merken dat je vrijheid kunt ervaren, mits je goed je tijd in kunt delen.
Je hebt als zelfstandige werkende hondengedragsdeskundige namelijk zelf de keus wanneer je werkt en hoe lang je werkt. Maar ook op welke momenten je vrij wilt zijn.

Vrijheid is ook het meest genoemde onderwerp, wanneer je ondernemers vraagt waarom ze voor zichzelf zijn begonnen.
Je hoeft dus niet 8 of 9 uur per dag te werken, zoals de meeste mensen met een baan in loondienst. Je bepaalt je eigen uren en werktijden.
Daarbij bepaal je ook jouw uurloon als zelfstandig werkende hondengedragsdeskundige. Je hebt geen baas of CAO waar je aan vast zit. Je kunt dus zelf bepalen welk uurloon je wilt hanteren in jouw bedrijf. 
Jezelf een goed uurloon uit betalen is geen schande. Let er uiteraard wel op dat je jezelf hiermee niet in de vingers snijdt. Het is belangrijk te realiseren hoe en waarop je je uurloon baseert, waarbij je ook genoeg winst kunt behalen. 
Dit betekent dat er genoeg geld binnen moet komen om jezelf een goed uurloon te verschaffen.
Vind jij het lastig om in te schatten wat voor jou een goed uurloon is of komt er voor jouw gevoel niet voldoende geld binnen?
Met ons kun je altijd contact opnemen om samen met jou te bekijken hoe wij jou hiermee kunnen helpen.

Buiten werken met honden

Als zelfstandig werkende hondengedragsdeskundige kun je kiezen met welke honden je werkt. Wat jouw insteek is, bijvoorbeeld met puppy’s of juist niet. Welk uurloon je hanteert en je hebt zelf de mogelijkheid je werktijden in te plannen.
Maar het leukste is misschien nog wel dat je ook zelf bepaalt waar je werkt.
Zo werk je bijvoorbeeld als hondengedragsdeskundige ook veel buiten en heb je soms ook met andere dieren te maken dan met honden.
Denk bijvoorbeeld eens aan een hond die uitvalt naar vee. Je hebt dus soms de mogelijkheid om op verschillende locaties te werken.

Voor jezelf beginnen als hondengedragsdeskundige

De vraag die we vaak te horen krijgen is: kun je veel verdienen als hondengedragsdeskundige?
Dat hangt van een aantal factoren af. Denk bijvoorbeeld aan jouw kennis van honden, ervaring en welke programma’s je verkoopt.
Maar ook jouw staat van dienst en bekendheid speelt een rol.

Wil je dit werk doen om zoveel mogelijk mensen te helpen met hun hond. Dan kun je hier zeker een goed inkomen uithalen, ook parttime.
Hoe beter je mensen helpt hoe waardevoller je wordt. Hoe waardevoller je bent, hoe drukker jij het krijgt.
Hoe drukker dat je het hebt, hoe meer je verdiend.

En voor sommige mensen is het soms een beetje taboe als het gaat om het zijn van een hondengedragsdeskundige en geld verdienen.
Maar als zelfstandig ondernemer zul je geld moeten verdienen wil je je beroep uit oefenen.
We leven immers in een maatschappij waarin geld belangrijk is. 
Wat ik dan ook altijd aangeef is het volgende. Ik krijg energie van de feedback die ik krijg van mensen. Dit zorgt ervoor dat ik elke ochtend vol energie wakker word en zin heb om de dag te beginnen. De investeringen die mensen bij mij doen zorgen ervoor dat ik mijn kosten eruit haal en mijn werk kan blijven doen.

En om je werk te kunnen blijven doen en te kunnen leven is een goed uurloon berekenen voor jezelf belangrijk.
Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Of heb je vragen waar we je misschien mee kunnen helpen?