Waarom kiest het HWIB Keurmerk voor het IACP?

Het lidmaatschap van het ICAP gaat verder dan het aanhangen van een bepaalde methode of certificatie.

  • Zoals je misschien al hebt gezien worden wij met ons keurmerk voor hondengedragsdeskundigen erkent door het IACP (International Assocication of Canine Professionals).
  • De reden dat we hiervoor gekozen hebben is dat je, net zoals bij ons keurmerk, niet zomaar lid kan worden van het IACP.
  • Er zijn strenge regels verbonden aan het lidmaatschap. Niet alleen om lid te worden, maar ook om lid te blijven bij het IACP als hondengedragsdeskundige of opleider voor hondengedragsdeskundigen, zoals bij het HWIB Keurmerk.

Tevens geeft het IACP diverse mogelijkheden tot bijscholing op het gebied van hondengedrag. Ook zijn ze koploper als het gaat om de nieuwste ontwikkelingen in de hondenbranche.
Maar ook op het gebied van business en coaching geven ze de nieuwste ontwikkelingen vanuit Amerika door, zodat we altijd op de hoogte zijn.


Het IACP maakt zich hard in de ontwikkeling en ondersteuning voor professionele hondengedragsdeskundigen over de hele wereld.
Ze bieden dan ook diverse mogelijkheden om het beste bij de leden van het IACP naar boven te halen.
Daarbij bieden ze niet alleen de mogelijkheid up to date te blijven omtrent hondengedrag, maar bieden ze ook hulp in het coachen van de hondeneigenaren.
Ze ondersteunen de leden en bevorderen het gebruik van juiste, effectieve training, tools en methodes, zodat ze het beste uit elke hondeneigenaar en hond kunnen halen.

Daarbij focussen ze zich ook op de ontwikkelingen van de leden. 
Ook bieden ze de helpende hand in persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.
En daarbij creëren ze een ijzersterk netwerk met verschillende professionals in de hondenbranche die een helpende hand bieden, indien nodig.
Ook maken ze zich hard over het beeld wat sommige rassen nu krijgen in de wereld. En zetten ze zich in om het beeld over honden in het algemeen positief te veranderen.

Kortom:

Het is niet een keurmerk waar je zomaar lid van kunt worden. Daarbij hanteren ze strenge regels om lid te mogen blijven.
Ook laten ze het niet afhangen van een bepaalde methode. Uiteraard moet een methode wel diervriendelijk zijn.
Daarbij zorgen ze ervoor dat je op de hoogte blijft van alles wat je moet weten over de hondenbranche. En staan ze voorop in de ontwikkelingen.

Ook ondersteunen ze je op zakelijk vlak.
Daarbij zetten ze zich o.a. in om het beeld van honden over de hele wereld nog positiever te maken. Onze opleiding tot hondengedragsdeskundige valt eveneens onder het IACP.

Vragen?

Onze hondengedragsdeskundige Eddy Eelsing helpt je graag verder!