Ervaringen

Businesstraject en opleiding hondengedragsdeskundige

Ik ben Gerda stoffers

Toen ik bij Eddy begon met de opleiding tot honden gedragsdeskundige zat ik in rot periode.

Maar toch besloot ik om de opleiding en het te gaan doen.

Voor mij was het in het begin best lastig omdat ik heel erg onzeker was over mezelf en ik niemand vertrouwde omdat ik privé in een hele roerige tijd zat op dat moment.

Eddy heeft me ondanks dat, toch heel goed begeleidt en mede door zijn steun, vertrouwen in mij en zijn coaching ben ik enorm gegroeid en ben ik gekomen waar ik nu ben.

Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad en heel veel geleerd, ook over mezelf.

Door de coaching van Eddy en zijn honden ben ik veel zelfverzekerder geworden en ik kon ook echt mezelf zijn.

Door allerlei oefeningen met de honden van Eddy en door de enorme steun van Eddy zelf ben ik er bovenop gekomen en heb ik mijn opleiding kunnen volgen.

Soms met een traan maar veel al met een lach.

Veel praktijklessen en casussen gedaan samen met Eddy, wat ontzettend leerzaam en leuk was.

Ook heb ik zelf een aantal honden mee mogen nemen die bij mij in de opvang zaten en waar ik de praktijk lessen mee heb kunnen volgen, heerlijk.

Inmiddels heb ik de opleiding afgerond en mijn diploma gehaald.

Ik mag me dus nu officieel honden gedragsdeskundige noemen.

De opleiding zit heel goed in elkaar en ik raadt het zeker aan om deze te gaan volgen als je met honden wil gaan werken.

Ik ben Eddy en zijn gezin enorm dankbaar voor alles wat ik heb geleerd, ook over mezelf.

Jullie zijn toppers, en ik ben blij dat ik binnenkort onder het keurmerk ga werken.

Groetjes Gerda

Businesstraject en opleiding hondengedragsdeskundige

Als je blijft doen wat je altijd deed, zal je blijven krijgen wat je altijd kreeg!

Wanneer je al een leven lang één passie hebt en uiteindelijk de moed hebt om er 100% voor te gaan, dan wil je natuurlijk het beste in de begeleiding naar jouw droombaan. In 2018 kwam eindelijk die kans (en moed)  om van in loondienst zijn bij een grote werkgever te switchen naar een zelfstandige die eindelijk haar passie kan volgen om gedragsdeskundige voor honden te worden. Nu was ik al mijn leven lang actief met honden, had inmiddels zo mijn eigen methode ontwikkeld, maar om nu beroepsmatig aan de slag te gaan vond ik toch wel dat daar een gedegen opleiding met certificering bij hoorde. Na uren, dagen en weken allerlei opleidingen voorbij hebben zien komen, voelde ik het meest voor HWIB Keurmerk / Eddy Eelsing. Waarom? Alles wat ik over hem kon vinden voelde alsof ik veel herkende hoe ik met honden omging. Het voelde vertrouwd, no nonsens en simpel, precies zoals ik ook naar honden kijk en naar hun eigenaren.

Na een eerste contact aan de telefoon en ontmoeting in het verre Sellingen (2 uur enkele reis) voelde het nog beter dan ik vooraf had kunnen bedenken. De opleiding is vooral praktijk gericht. Met verschillende honden en hun  achtergronden aan de slag gaan en uiteraard ook de nodige theorie. Gedurende de eerste 7 maanden veelvuldig heen en weer reizen tussen Arnhem en Sellingen. Hoe ga ik dat managen met het thuisfront was mijn enige vraagteken. Het fijne van de opleiding bij Eddy is dat alles op maat ingevuld kan worden. Zo ontstond het idee dat ik dan maar zou overnachten in de Herberg van Sellingen (een heerlijke plek overigens) om zo meerdere lesdagen achter elkaar in te kunnen plannen zonder reistijd. Het geeft veel rust als de randzaken geregeld zijn, zodat je enkel hoeft focussen op de hoofdzaak, de opleiding hondengedragsdeskundige inclusief gehele businesstraject.

Dat ik mezelf meerdere malen ben tegengekomen tijdens de opleiding is wel duidelijk. Ik had dan wel afscheid genomen van mijn vorige werkgever waar structuur, planning en targets hoog in het vaandel stonden, maar in mijn systeem stond alles nog op AAN. Ik heb heel veel moeite gehad om die innerlijke rust te vinden, lichaamshouding ontspannen, mindset en gemoedstoestand op orde te krijgen. In theorie wist ik heel veel over gedrag van honden, maar die  innerstance zei wat anders over hoe ik op dat moment in elkaar zat. Dat is een proces die tijd kost, waar ik van Eddy overigens alle tijd voor heb gekregen. Langzaam kon ik mezelf afpellen als een ui (o ja, tranen horen er ook bij) om die innerstance te vinden, de zelfvertrouwen, de drive, de power en vooral de liefde voor deze passie.

Dat ik inmiddels een mooi lopend bedrijf heb, nog steeds verbonden aan het HWIB Keurmerk, maakt dat ik trots ben op de weg die ik heb mogen afleggen. De vele ritjes naar Sellingen verliepen elke maand makkelijker en makkelijker, de lesstof en de honden waarmee ik tijdens de opleiding heb mogen werken, vond ik steeds leuker en meer ontspannen worden. Ondertussen was de start-up van mijn bedrijf ook al van de grond gekomen na een leuke brainstormmiddag, wat komt er allemaal bij kijken, waar heb je als ondernemer aan te denken…vele vragen die beantwoord worden tijdens de gehele opleiding. Stap voor stap is gewerkt naar het eindresultaat. Deze opleiding had ik nooit klassikaal gedaan, het voelde juist goed om 1-op-1 begeleid te worden zodat er 100% aandacht is. Ik had me anders nooit zo kwetsbaar durven op te stellen.

Eddy & Ron, dank jullie wel voor de begeleiding, jullie deskundigheid, jullie vertrouwen en geduld.

Conny Hendriks
Hondengedragsdeskundige

Businesstraject en opleiding  hondengedragsdeskundige

Om de opleiding tot hondengedragsdeskundige bij Eddy te gaan volgen was vanzelfsprekend.

Mijn eerste ontmoeting met Eddy was nadat ik hem om hulp had gevraagd bij mijn roedel van 5 honden. Dit is de drijfveer geweest om met de opleiding te beginnen gezamenlijk met het coaching traject.

Wat mij aansprak in deze opleiding was de praktijk gerichte aanpak, met daarnaast ook nog een stuk theorie.
Je wordt gemotiveerd en zelf aan denken gezet en zeker uitgedaagd om je grenzen te verleggen.

Uiteindelijk ben je in staat om de oorzaak van het probleemgedrag te achterhalen en om te buigen naar gewenst gedrag.

Hierin begeleid je de baas en de hond om dit te bereiken.

Het is een totaalpakket wat ik zeker zal aanraden.

Met vriendelijke groet,

Lenie Henrion.
Hondengedragsdeskundige

 

 

Opleiding hondengedragsdeskundige 

Ik heb mijn opleiding hondengedragsdeskundige behaald bij Eddy van het Hwib keurmerk .

Eddy is professioneel en een positief ingesteld persoon.

Je leert niet alleen heel veel over de gedragingen van honden , maar ook hoeveel invloed wij als mensen op hondengedrag hebben. En hoe belangrijk onze gemoedstoestand is.

Hij neemt je mee naar zijn klanten en legt daarbij ook heel veel uit.

Voordat ik bij Eddy begon heb ik mij op meerdere opleidingen georiënteerd , maar kwam erachter dat deze best wel in hokjes denken. Daar had ik niet een goed gevoel bij , omdat ik vind dat geen hond en mens gelijk is en dat dus vooral gekeken moet worden wat bij baas en hond past.

Bij Eddy word niet in hokjes gedacht, maar er wordt echt naar mens en dier individueel gekeken.
In de opleiding leer je dus ook meerdere methodes en goed te kijken naar mens en dier. Waar ik vooral achter kwam is dat als je als mens rustig maar assertief opstelt al veel dingen in de basis vanzelf veranderen de hond heeft duidelijke structuur nodig.

Ik ben heel blij dat ik bij Eddy de opleiding heb gedaan en heb er ook veel over mijzelf geleerd.

Eddy is echt een goede leermeester!

Mariska Haveman
Hondengedragsdeskundige

Businesstraject en opleiding hondengedragsdeskundige

Eddy kwam op mijn pad en de manier waarop hij werkt sprak mij erg aan.
Hij maakt het verschil door de manier van aanpak, zodat mensen op lange termijn er ook wat aan hebben.
Er wordt niet alleen naar het gedragsprobleem van de hond gekeken, maar ook naar het baasje. Door middel van coaching en bewustwording van je eigen lichaamshouding en gevoel, Kun je veel bereiken met je hond. Deze manier van werken past goed bij mij, omdat je mensen echt van waarde bent.

Eddy is de eigenaar van het Hwib keurmerk en heeft mij benaderd om deze opleiding te doen. Ik was gelijk enthousiast.

Eddy is een goede leermeester en heb ik ontzettend veel geleerd.
Wanneer ik er niet uitkom, kan ik altijd bellen. En dat is zo fijn aan dit keurmerk, je kunt altijd met elkaar overleggen, je staat er niet alleen voor.
De coachingsgesprekken zijn erg interessant. Er wordt een spiegel voorgehouden en dat is soms best wel confronterend (maar dan wel op een leuke manier) ook wordt je constant uit je comfortzone gehaald. De praktijklessen (meewerken aan een traject)zijn ook interessant en Eddy geeft je veel vrijheid binnen deze lessen. Je mag de sessie indelen, zoals je dat zelf wil. Natuurlijk word je wel begeleid door hem, maar grotendeels wordt je uitgedaagd om zelf de oplossing te vinden.

Je wordt tijdens deze opleiding ook geholpen om je eigen bedrijf op te zetten.
Zo is er een mooie website gemaakt en je krijgt hulp bij een eigen Facebookpagina.
Ik had niet verwacht dat mensen mij nu al weten te vinden. Ik heb inmiddels al een aantal trajecten afgerond met goede resultaten en tevreden klanten.
En daar doe je het voor.
Want een tevreden baas is een tevreden hond.

Wil jij het beste uit jezelf en trainingen halen?
Meldt je dan aan voor het Hwib keurmerk.

Met vriendelijke groet,
Hondencoach Lutske de Bruin

Vragen?

Onze hondengedragsdeskundige Eddy Eelsing helpt je graag verder!