Werken met honden

Er zijn steeds meer mensen die graag werken met honden. Waarom zou je kiezen voor onze opleiding? En welke opties heb je nog meer?

Denk je er over na om te werken met honden? Of ben je aan het oriënteren welke baan met honden bij jou past? Het HWIB Keurmerk wil graag gemotiveerde mensen opleiden. Mensen met een passie voor honden. Daarom willen wij graag dat mensen goed nadenken of onze opleiding bij hun past voor ze starten. Is onze opleiding echt wat voor jou? Wil je echt graag werken met honden?
Wanneer je zou willen werken met honden zijn er verschillende mogelijkheden.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Werken als hondentrainer bij een hondenschool
 • Als hondengedragsdeskundige of hondengedragstherapeut, zelfstandige of bij een hondenschool
 • Als hondengeleider bij de politie
 • Werken als hondengeleider bij defensie
 • Als hulphond trainer
 • Als HondentrimmerWerken met honden
 • Werken bij een dierenasiel als hondenverzorger
 • Als Dierenarts heb je o.a. met honden te maken
 • Als hondenoppas
 • Als eigenaar van je eigen hondenuitlaatservice
 •  Als eigenaar van een hondenpension
 • Werken met honden als fokker

Het begint met een passie

Zoals je dan ook leest kun je enorm veel kanten op om te gaan werken met honden. Het is dan ook 
belangrijk om eerst te kijken waar je passie ligt.
Als je met honden wilt werken is het hebben van een passie voor honden enorm belangrijk.

Zoals je nu hebt kunnen lezen zijn er weinig mogelijkheden om in fulltime in loondienst met honden te werken.
Daarbij is het echt een must om een passie te hebben, omdat geen dag  hetzelfde is en elke hond anders is. Daarbij zul je in de meeste  beroepen niet alleen met honden werken, maar ook met de eigenaar van de hond. Een passie voor honden hebben is belangrijk om dit werk vol te kunnen houden. Maar ook moet je graag met mensen werken.

Jouw passie voor honden als drive

Daarbij kun jij je passie als drijfveer gebruiken. Want zoals in de 
meeste beroepen in de hondenbranche zul je voor jezelf moeten beginnen. 
Hiermee bedoel ik dan ook werken als zelfstandig ondernemer.
Een bedrijf starten en succesvol maken in de hondenbranche is dan ook 
niet binnen 1 week te realiseren. Er komt veel bij kijken en er zijn een aantal zaken waaraan je ook wettelijk gezien moet voldoen.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld

 • Een goede website
 • Hoe kom je aan klanten?
 • Wat voor uurtarief hanteer je?
 • Welke programma’s ga je verkopen om mensen te helpen?
 • Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf opvalt en uniek is?
 • Hoe zorg je voor de juiste algemene voorwaarden en privacy policy?

Via ons businesstraject regelen wij een website voor jou. Verzorgen wij de marketing voor jou. Zo nemen wij jou taken uit handen. Zo kun jij je volledig focussen op het werken met honden.
Als je jouw passie als drive gebruikt wordt het makkelijk om als zelfstandige met honden te werken. Zo is de kans groter dat je van je passie je werk kunt maken.
Mocht je hier hulp bij kunnen gebruiken, dan staan wij voor je klaar.  Laat het ons weten wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wat is je doel?

Het is belangrijk dat je kijkt naar wat precies je doel is.
Dus dit betekent als eerste, dat je nagaat wat je precies wiltgaan doen. Wil je werken als hondengedragsdeskundige? Of denk je toch aan ander werk met honden?

Vervolgens wil je ook kijken naar een gedegen opleiding. Zo geven wij  bijvoorbeeld de 1 op 1 praktijkgerichte opleiding tot 
hondengedragsdeskundige
. Deze opleiding is bij ons al te behalen in 7 maanden.
Als je werkt als hondengedragsdeskundige, dan zal een eigen locatie in  eerste instantie nog niet nodig zijn. Ook betreft materiaal heb je niet  veel nodig. Om te werken met honden is niet veel investering nodig.

Wanneer je bijvoorbeeld wil werken als hondentrimmer is een eigen locatie en de juiste spullen enorm belangrijk. Dan zit je dus ook meteen aan een investering vast.
Wanneer je voor jezelf wil werken met honden is er nauwelijks een investering. Je opleiding is hetgeen je nodig hebt om te kunnen werken met honden.

Wat kun je verdienen?

Wat je precies gaat verdienen hangt natuurlijk af van een aantal factoren. Bij sommige stichtingen nemen ze bijvoorbeeld mensen aan in loondienst. Via de website van deze stichtingen is dan ook vaak wel 
terug te lezen wat je als hondentrainer via de stichting kunt verdienen.
Heb je weleens een vacature voorbij zien komen in de hondenbranche?  Het komt enorm weinig voor. Wat je dan ook gaat verdienen hangt natuurlijk af van het beroep dat je uit gaat voeren. Maar ook welke 
programma’s je verkoopt aan jouw klanten, jouw ervaring, jouw resultaten, kosten en een aantal andere factoren. Zo begeleiden wij mensen die werken als hondengedragsdeskundige met ons businesstraject naar een bovengemiddeld uurloon.Uiteraard verschilt het tarief per vak en zal een uurtarief van een 
hondengedragsdeskundige of een hondentrimmer niet gelijk zijn. Wel geloven wij erin dat ongeacht welk vak je uitoefent in de hondenbranche, een fulltime inkomen kunt genereren.
Hier kunnen wij je ook bij helpen.

Werken met honden

Zoals je merkt zijn er volop mogelijkheden om te werken met honden. Kijk  vooral goed naar waar jouw passie ligt en werk van daaruit naar je doel 
toe. Wat je kunt verdienen hangt af van een aantal factoren. Er komt best  veel bij kijken voordat je je eigen bedrijf hebt.
Ook bepaalt je keuze of je een eigen locatie nodig hebt. En of je meerdere
spullen zult moeten inkopen, of juist niet. Onze tip luidt dan ook als volgt: ongeacht welke tak van werken met  honden je ook kiest? Laat je niet tegen houden door  eventuele 
investeringen die erbij horen. Wanneer jij van jouw passie je werk maakt, zul je jouw investering dubbel 
en dwars terug verdienen. Wil jij graag aan de slag in de hondenbranche en kun jij wel “een stok achter de deur” gebruiken?
Laat het ons weten! Wij hebben ervaring in het helpen van mensen in de hondenbranche met het opzetten en laten groeien van hun eigen bedrijf!
Hoewel het spannend kan klinken om een eigen bedrijf te beginnen, zul je merken dat het uiteindelijk makkelijker is dan je had gedacht.